LCMS
  • English ‎(en)‎ தமிழ் ‎(ta_lk)‎ සිංහල ‎(si)‎
  • You are currently using guest access (Log in)
Skip to main content

ගෘහ ආර්ථික විද්‍යාව

  1. Home
  2. Courses
  3. sal_homecon
  • General

    • විෂය නිර්දේශය File
    • ගුරු මාර්ගෝපදේශය File
    • Announcements Forum
  • 01 - ප්‍රශස්ථ ජිවන පරිසරයක් ඇති කිරීම සදහා සැලසුම්
  • 02 - පුද්ගල යහ පැවැත්ම සඳහා පෝෂ්‍යදායී ආහාර පරිභෝජනය
  • 03 - පෝෂණ ඌනතා හා අධිපෝෂණ තත්ත්ව වැලැක්වීම
  • 04 - විවිධ අවශ්‍යතා හා අවස්ථා සදහා ආහාර වේල්
  • 05 - විවිධ අවශ්‍යතා සහ අවස්ථා වලට නිර්මාණශීලී ව ආහාර පිළියෙළ කර පිළිගැන්වීම
  • 06 - ශ්‍රී ලංකාවේ රෙදිපිළි හා ඇඟලුම් කර්මාන්තයේ විවිධ අවශ්‍යතා සදහා රෙදිපිළි නිර්මාණය
  • 07 - පුද්ගල අවශ්‍යතා සදහා සුදුසු රෙදි වර්ගයන්ගෙන් ඇඳුම් නිෂ්පාදනය කිරීම
  • 08 - නිවැරදි සන්නිවේදනය හා අවස්තානුකුලව පෙනී සිටිම මගින් අන්තර් පුද්ගල සම්බන්ධතා වර්ධනය කිරීම
  • 09 - යෝග්‍ය තාක්ෂණික ක්‍රමයන්ගෙන් ගුණාත්මක ආහාර පරිරක්ෂණ
  • 10 - විවේක කාලය ඵලදායි ව ගත කිරීමට හා සංචාරක කර්මාන්තයේ නියැලීම සදහා අවශ්‍ය නිපුණතා ප්‍රගුණ කිරීම
  • 11 - දෛනික කටයුතු සඳහා සේවාවන් කළමනාකරණය
  • 12 - සම්පත් ප්‍රශස්ත ලෙස පරිභෝජනය කරමින් පරිසර හිතකාමි ජිවන රටාවක් අනුගමනය
  • 13 - නව යොවුන් වියේ සංවර්ධනයේ ස්වභාවයට පෞරුෂ සංවර්ධනය
  • 14 - සාර්ථක ලෙස සුළු පරිමාණ ව්‍යාපාරයක් සැලසුම් කිරීමට අවශ්‍ය ව්‍යවසායකත්ව කුසලතා ප්‍රගුණ කිරීම
  • ප්‍රශ්න පත්‍ර
Close shade box
Previous section
Next section
  • 01 - ප්‍රශස්ථ ජිවන පරිසරයක් ඇති කිරීම සදහා සැලසුම්

     

    • 1.1 ඉගෙනුම් ඵල File
    • බාහිර අවකාශ නිර්මාණකරණය File
    • බාහිර අවකාශ නිර්මාණකරණය File
    • 1.2 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 1.3 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 1.4 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 1.5 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 1.6 ඉගෙනුම් ඵල File
    • අපද්‍රව්‍ය කළමනාකරණය
  • 02 - පුද්ගල යහ පැවැත්ම සඳහා පෝෂ්‍යදායී ආහාර පරිභෝජනය

     

    • 2.1 ඉගෙනුම් ඵල File
    • ක්‍රියාකාරකම් (1) 2.1 File
    • 2.2 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 2.3 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.2 ගුණාත්මක බවින් යුතු ආහාර
  • 03 - පෝෂණ ඌනතා හා අධිපෝෂණ තත්ත්ව වැලැක්වීම

     

    • 3.1 ඉගෙනුම් ඵල File
    • නිපුණතාවය 3.1 File
    • 3.2 ඉගෙනුම් ඵල File
    • නිපුණතාවය 3.2 File
    • මානව පෝෂණ ඌනතා File
    • විවේකය ප්‍රතිමෝදනය සඳහා උපයෝගිවන ක්‍රියාකාරකම් File
  • 04 - විවිධ අවශ්‍යතා හා අවස්ථා සදහා ආහාර වේල්

     

    • 4.1 ඉගෙනුම් ඵල File
    • ක්‍රියාකාරකම් (1) 4 File
    • ක්‍රියාකාරකම් (2) 4 File
    • 4.2 ඉගෙනුම් ඵල File
    • නිපුණතාවය 4.2 File
    • නිපුණතාවය 4.2 File
    • නිපුණතාවය 4.2 File
    • 4.3 ඉගෙනුම් ඵල File
    • නිපුණතාවය 4.3 File
    • නිපුණතාවය 4.3 File
    • නිපුණතාවය 4.3 File
    • නිපුණතාවය 4.3 File
    • නිපුණතාවය 4.3 File
    • 4.4 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 4.1 ආහාර වේල් සැලසුම් කිරීම
    • රෝගීන් සඳහා ආහාර සකස් කිරීම -1(කඳුරට ගුරු ගෙදර රේඩියෝ පාඩම් මාලාව) URL
  • 05 - විවිධ අවශ්‍යතා සහ අවස්ථා වලට නිර්මාණශීලී ව ආහාර පිළියෙළ කර පිළිගැන්වීම

    • 5.1 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.2 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.3 ඉගෙනුම් ඵල File
    • නිපුණතාවය 5.3 File
    • අපද්‍රව්‍ය කළමනාකරණය -1 URL
    • 5.4 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.5 ඉගෙනුම් ඵල File
    • ක්‍රියාකාරකම් (1) 5.5 File
    • ක්‍රියාකාරකම් (2) 5.5 File
    • 5.6 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.7 ඉගෙනුම් ඵල File
    • 5.8 ඉගෙනුම් ඵල File
    • ක්‍රියාකාරකම් (1) 5.8 File
    • ක්‍රියාකාරකම් (2) 5.8 File
    • 5.9 ඉගෙනුම් ඵල File
    • අවස්ථාවන්ට උචිත ලෙස ආහාර පිළිගැන්වීම සැලසුම් කිරීම File
  • 06 - ශ්‍රී ලංකාවේ රෙදිපිළි හා ඇඟලුම් කර්මාන්තයේ විවිධ අවශ්‍යතා සදහා රෙදිපිළි නිර්මාණය

    • රෙදි නිෂ්පාදනය
    • නිපුණතාවය 6.2 File
    • නිපුණතාවය 6.4 File
    • නිපුණතාවය 6.4 File
  • 07 - පුද්ගල අවශ්‍යතා සදහා සුදුසු රෙදි වර්ගයන්ගෙන් ඇඳුම් නිෂ්පාදනය කිරීම

     

    • ක්‍රියාකාරකම් පත්‍රිකාව File
    • ක්‍රියාකාරකම් පත්‍රිකාව File
    • පෙරහුරු අභ්‍යාස 7.5 File
    • පෙරහුරු අභ්‍යාස (2) 7.5 File
  • 08 - නිවැරදි සන්නිවේදනය හා අවස්තානුකුලව පෙනී සිටිම මගින් අන්තර් පුද්ගල සම්බන්ධතා වර්ධනය කිරීම

    • 1.1 නිවැරදි සන්නිවේදනය 1.3 අන්තර් පුද්ගල සබඳතා
  • 09 - යෝග්‍ය තාක්ෂණික ක්‍රමයන්ගෙන් ගුණාත්මක ආහාර පරිරක්ෂණ

    • 2.2 ආහාර පරිරක්ෂණය 2.3 ආහාර පරිරක්ෂණය
  • 10 - විවේක කාලය ඵලදායි ව ගත කිරීමට හා සංචාරක කර්මාන්තයේ නියැලීම සදහා අවශ්‍ය නිපුණතා ප්‍රගුණ කිරීම

    • නිපුණතාවය 10 File
    • නිපුණතාවය 10.1 File
  • 11 - දෛනික කටයුතු සඳහා සේවාවන් කළමනාකරණය

    • 12 - සම්පත් ප්‍රශස්ත ලෙස පරිභෝජනය කරමින් පරිසර හිතකාමි ජිවන රටාවක් අනුගමනය

       

      • 13 - නව යොවුන් වියේ සංවර්ධනයේ ස්වභාවයට පෞරුෂ සංවර්ධනය

        • 6.1 නව යොවුන් වියේ සංවර්ධනය 6.2 නව යොවුන් විය
      • 14 - සාර්ථක ලෙස සුළු පරිමාණ ව්‍යාපාරයක් සැලසුම් කිරීමට අවශ්‍ය ව්‍යවසායකත්ව කුසලතා ප්‍රගුණ කිරීම

        • 7.1 ව්‍යවසායකත්වය 7.3 සුළු පරිමාණ ව්‍යාපාර
      • ප්‍රශ්න පත්‍ර

        • වාර විභාග ප්‍රශ්න පත්‍ර ආදර්ශ ප්‍රශ්න පත්‍ර පසුගිය විභාග ප්‍රශ්න පත්‍ර මාර්ගගත බහුවරණ ප්‍රශ්න පත්‍ර
        • ප්‍රශ්න පත්‍ර ව්‍යුහය File
       
      • Home
      • Calendar
      • Course sections
        • General
        • 01 - ප්‍රශස්ථ ජිවන පරිසරයක් ඇති කිරීම සදහා සැලසුම්
        • 02 - පුද්ගල යහ පැවැත්ම සඳහා පෝෂ්‍යදායී ආහාර පරිභෝජනය
        • 03 - පෝෂණ ඌනතා හා අධිපෝෂණ තත්ත්ව වැලැක්වීම
        • 04 - විවිධ අවශ්‍යතා හා අවස්ථා සදහා ආහාර වේල්
        • 05 - විවිධ අවශ්‍යතා සහ අවස්ථා වලට නිර්මාණශීලී ව ආහාර පිළියෙළ කර පිළිගැන්වීම
        • 06 - ශ්‍රී ලංකාවේ රෙදිපිළි හා ඇඟලුම් කර්මාන්තයේ විවිධ අවශ්‍යතා සදහා රෙදිපිළි නිර්මාණය
        • 07 - පුද්ගල අවශ්‍යතා සදහා සුදුසු රෙදි වර්ගයන්ගෙන් ඇඳුම් නිෂ්පාදනය කිරීම
        • 08 - නිවැරදි සන්නිවේදනය හා අවස්තානුකුලව පෙනී සිටිම මගින් අන්තර් පුද්ගල සම්බන්ධතා වර්ධනය කිරීම
        • 09 - යෝග්‍ය තාක්ෂණික ක්‍රමයන්ගෙන් ගුණාත්මක ආහාර පරිරක්ෂණ
        • 10 - විවේක කාලය ඵලදායි ව ගත කිරීමට හා සංචාරක කර්මාන්තයේ නියැලීම සදහා අවශ්‍ය නිපුණතා ප්‍රගුණ කිරීම
        • 11 - දෛනික කටයුතු සඳහා සේවාවන් කළමනාකරණය
        • 12 - සම්පත් ප්‍රශස්ත ලෙස පරිභෝජනය කරමින් පරිසර හිතකාමි ජිවන රටාවක් අනුගමනය
        • 13 - නව යොවුන් වියේ සංවර්ධනයේ ස්වභාවයට පෞරුෂ සංවර්ධනය
        • 14 - සාර්ථක ලෙස සුළු පරිමාණ ව්‍යාපාරයක් සැලසුම් කිරීමට අවශ්‍ය ව්‍යවසායකත්ව කුසලතා ප්‍රගුණ කිරීම
        • ප්‍රශ්න පත්‍ර

      Stay in touch

      • https://e-thaksalawalms.moe.gov.lk/
      • Hot Line :- 1916
      • ethaksalawa.lcms@gmail.com
      Data retention summary