Side panel
LCMS
ඔබ දැන් භාවිතා කරනුයේ අමුත්තන්ගේ ප්රවේශයයි. (
ලොගින් වන්න
)
ප්රධාන අන්තර්ගතයට යන්න
Science Practical
මුල් පිටුව
පාඨමාලා
sci_pat
මාතෘකාව 1
ලුණු භාවිතයෙන් සංතෘප්ත ද්රාණයක් පිළියෙල කිරීම
ලුණු භාවිතයෙන් සංතෘප්ත ද්රාණයක් පිළියෙල කිරීම
Click
https://www.youtube.com/embed/7hqbjol8qtc?rel=0
link to open resource.
ලුණු භාවිතයෙන් සංතෘප්ත ද්රාණයක් පිළියෙල කිරීම
◄ සාන්ද්රණය දන්නා ද්රාවණයක් පිළියෙල කිරීම
වෙත යන්න
වෙත යන්න
පුවත් සංසදය
කමපනය මගින් ශබ්දය උත්පාදනය වන බව පෙන්වීම
ජලය හා සයික්ලොහෙක්සේන් හි අයඩීන් වල ද්රාව්යතාවය සෙවීම
ජලවාශ්ප ඝනීභවනය සඳහා භාවිතා කරන ක්රම
මිශ්රණ වෙන් කිරීමේ ක්රම - යාන්ත්රික වෙන්කිරීම
පෙරීම මගින් මිශ්රණයක සංඝටක වෙන් කිරීම
ඝණත්වය අනුව මිශ්රණ වෙන් කිරීම
ද්රාවණ වෙන් කිරීම
ලුණු ස්පටිකීකරණය කිරීම
කොපර් සල්පේට් පුනස්පටිකීකරණය
නිවැරදි සම්මත (ප්රාමාණික) ද්රාවණයක් පිළියෙල කිරීම
සංයුතිය ස්කන්ධය හා පරිමාව ඇසුරින් ප්රකාශ කරන ලද ද්රාවණයක් පිළියෙල කිරීම
සාන්ද්රණය දන්නා ද්රාවණයක් පිළියෙල කිරීම
තරංග චලන වේගයට අදාළ භෞතික ප්රමාණ
තරංග චලන සංඛ්යාතයට අදාළ භෞතික ප්රමාණ
උණු ජලයේ සහ ශිත ජලයේ සීනි වල ද්රාව්යතාවය
ජලයේ සහ භූමිතෙල් හි සීනි වල ද්රාව්යතාවය
භූමිතෙල් වල සහ ජලයෙහි කොහොල්ලෑ වල ද්රාව්යතාවය
ස්ලින්කියක් ආධාරයෙන් යාන්ත්රික තරංග නිපදවීම
ද්රාවණයක වර්ණය එහි සංයුතියට බල නොපාන බව
යම් ද්රාව්යයක් ද්රාවකයක දිය වීමට ඒ දෙකම සතුව රසායනික ගුණ තිබිය යුතු බව
ද්රාවණ වල අවශෝෂණ වේගයන් නිරූපණය කිරීම 1
ද්රාවණ වල අවශෝෂණ වේගයන් නිරූපණය කිරීම 2
ද්රවයක් ද්රවයක් තුල දියකිරීමේදී හා ඝන ද්රව්යයක් ද්රවයක් තුල දිය කිරීමේදී පරිමාව වෙනස් වන ආකාරය
තීර්යක් තරංග ඇති වීම ආදර්ශනය
අන්වායාම තරංග ඇති වීම ආදර්ශනය
අන්වායාම තරංග ඇති වීම ස්ලින්කියක් මගින් ආදර්ශනය
උණු ජලයේ සහ ශීත කල ජලයේ සීනි වල දියවීමේ උපරිමය පරික්ෂා කිරීම
කොපර් සල්පේට් සහ නැප්තලීන් ජලය සමඟ අන්තර්ක්රියාකරන අයුරු නිරීක්ෂණය
ලුණු සහ පස් ජලය සමඟ අන්තර්ක්රියාකරන අයුරු නිරීක්ෂණය
පාෂාණ වල මූලික ලක්ෂණ නිරීක්ෂණය
පස් වල මූලික ලක්ෂණ නිරීක්ෂණය
විවිධ වර්ගයේ මිශ්රණ අත්හදා බැලීම
ශාක ශ්වසනයේදී ඔක්සිජන් විමෝචනය වන බව නිරීක්ෂණය
තරංග චලන වේගයට අදාළ භෞතික ප්රමාණ ►
මුල් පිටුව
දින දසුන
Course sections
මාතෘකාව 1
මාතෘකාව 2
මාතෘකාව 3
මාතෘකාව 4
මාතෘකාව 5
මාතෘකාව 6
මාතෘකාව 7
මාතෘකාව 8
මාතෘකාව 9
මාතෘකාව 10
මාතෘකාව 11
මාතෘකාව 12
මාතෘකාව 13
මාතෘකාව 14
මාතෘකාව 15
මාතෘකාව 16
මාතෘකාව 17
මාතෘකාව 18
මාතෘකාව 19
මාතෘකාව 20
මාතෘකාව 21
මාතෘකාව 22
මාතෘකාව 23
මාතෘකාව 24
මාතෘකාව 25
මාතෘකාව 26
මාතෘකාව 27
මාතෘකාව 28
මාතෘකාව 29
මාතෘකාව 30
මාතෘකාව 31
මාතෘකාව 32
මාතෘකාව 33
මාතෘකාව 34