March 07 - ඇමරිකානු, ජාතික ධාන්‍ය දිනය.

 දවසේ දැනමුතු | ඇමරිකානු, ජාතික ධාන්‍ය දිනය.

ක්‍රි. ව 1800 කාලයේදී ධාන්‍ය ආහාරයට ගැනීම ආරම්භ වූයේ ආහාර රුචිය නැති සහ දිරවීමට අපහසු සෞඛ්‍ය සම්පන්න ආහාරයක් ලෙසයි. මේ කාලයේ බොහෝ ඇමරිකානුවන් ඌරු මස් සහ හරක් මස් අනුභව කල අතර එම ආහාර රටාව ඉතා සෞඛ්‍ය සම්පන්න නොවන අතර සමාජය දියුණු කිරීමට අවශ්‍ය අය සිතුවේ ආධ්‍යාත්මික හා සමාජීය වෙනසක් ඇති කරන ආහාර රටාවේ වෙනස්කම් කළ හැකි බවයි. වෛද්‍ය ජේම්ස් කැලේබ් ඔහුගේ අනුග්‍රාහකයින් අසනීප හා තුවාල වලින් සුවය ලැබීමට හෝ ස්පා ප්‍රතිකාර වලට සහභාගී වන සනීපාරක්‍ෂකාගාරයේ අනුග්‍රාහකයන්ට උපකාර කිරීම සඳහා නිවුඩ්ඩ ගන්නා ලදී. වෛද්‍ය ජෝන් කෙලොග් තම රෝගීන් සඳහා සෞඛ්‍ය ආහාර ගැන උනන්දුවක් දැක්වීය. ඔහු ග්‍රැනෝලා නිර්මාණය කළ අතර ඔහුගේ සහෝදරයන් සමඟ තවත් බොහෝ මස් රහිත උදෑසන ආහාර නිර්මාණය කලා . ඉරිඟු ගෙඩියක් වෙනුවට තිරිඟු පිටි බිහි වූ ක්‍රමය පවා ඔවුන්ට හමු වුනා . ඔවුන් පවසන්නේ උදේ ආහාරය දවසේ වැදගත්ම ආහාරය වන අතර, ධාන්‍ය වර්ග වලට කැමති අයට එය රසවත්ම විය හැකි බවයි. වර්තමානයේ විවිධ ධාන්‍ය වර්ග බොහොමයක් තිබේ. ඉතින් ඔබේ රස පිනවීමට ඔබ කැමති ධාන්‍ය වර්ගය සොයා ගන්න.

Last modified: Friday, 1 April 2022, 4:54 AM